čtvrtek 10. ledna 2013

Den druhý (čtvrtek 10.1.)

Přelet do Taipei ok, celý jsem ho prospala. Na letišti jsme se rozloučili s Jakubem. U pásu na zavazadla mě odzbrojil cvičený bígl. Jeho "nadřízená"obcházela všechna zavazadla, takže na otázku k mému příručnímu batůžku "would you mind?" mi nezbývalo než ne"mind". Pejskovi očividně batůžek nešmakoval a sedl si k němu. Což asi znamená, že něco vyčmuchal. Tak se mi paní ptala, jestli by mi "mind" ho otevřít. A jestli nemám maso. Pak přidal ruku k dílu ještě kolega, který se do toho batohu ponořil...a odkopal mojí mrkev a jablka. Tak mi příslušníci sdělili, že to je nelegální. Konkrétně ta kombinace jablka a mrkve asi nikoliv, ale přivážet ovoce se sem, a to už teď vím, nesmí!!! A že mi to ovoce budou muset "úředně zničit". Ten výběr slov mě pobavil. Dohodli jsme se tedy, že v jednom pytlíku jsou jablka, ale mrkev jsem jim nahlas neidentifikovala. Být ta mrkev v taiwanské mutaci "Kufru", tak to úřednictvo při poznávačce selže. Všichni tři na ní chvíli koukali, pak si jí omakávali…však to byla urostlá mrkev z Tesca, možná znají jen baby-karotky…až mě vytanula představa, jak to "úřední ničení" bude při šálku kávy v kanclíku probíhat:). No, asi jim to bylo blbý déle protahovat, tak to shrábli a šli. Pejsek dostal pamlsek za odměnu a byli fuč. 
Cesta z letiště vcelku dost dlouhá, cca 50minut autobusem, pak s tou bagáží ještě pár bloků, ale hostel jsme vcelku bez problémů našli. Ačkoliv mě strašně mátlo, že na orientační mapě na Main station mají sever orientovaný směrem na západ, ale v mapičkách z infocentra zase mají sever normálně na sever. A všude znaky a znaky. 




Hostel je teda miniaturizovaný do posledního detailu, však přidám "panoramatickou" fotku našeho pokojíčku. Zázemí vcelku špatný, ale teď po tříhodinovém spánku, už je mi to docela jedno. Co mě ale hněte je, že se tu nesmí splachovat toaleťák do mísy, to mi dělá trochu problémy, poněvadž zvyk je železná košile.  

1 komentář: