pondělí 24. června 2013

Týden 24.

Tak už jsme definitivně dořešili návraty do ČR. Zdeněk přiletí 15.12.. Já oproti zcela původnímu konci srpna (kde nebylo místa), oproti poté zabookovanému 9.9., nakonec přistanu v Praze 29.7.. Důvodů je několik. Práce, léto, bydlení atd. 
Zetovo podnik se v srpnu stěhuje do Takapuny, jiné čtvrti Aucklandu. To by znamenalo přestěhovat se, aby Zet mohl zase chodit pěšky, nebo koupit druhé auto, nebo bych už v srpnu nepracovala. Asi by se mi po mojí zdejší profesi tolik nestýskalo, ale je příjemné přispívat do kiwikasičky. Prostě jsem se rozhodla, že si radši užiju konec evropského léta. Jistá si tím rozhodnutí nejsem. To asi rozhodne až čas. Stýskat se mi bude určitě. Už teď se mi stýská, a to jsem ještě neodjela. Mít tu svojí českou práci, umím si představit zůstat tu déle. Rozhodnutí už ale padlo.

Takže asi brzo začneme hledat nové bydlení pro Zet v Takapuně. Je to mnohem jednodušší než hledat vybavené bydlení pro pár. Z nějakého sexisticko-puritánsko-okultního důvodu mívají kiwi problém s pronajímáním pokoje párům. Nejpopulárnější je tu "young single professional" , bohužel to často pokračuje "asian female". Uvidíme jak se to vyvrbí.

A jak tu tak koukám na přenos z NHL, tak i Jágr s Krejčím pojedou domů o zápas dřív…a já jsem jim to ten pohár tak přála... 

Žádné komentáře:

Okomentovat