pondělí 8. dubna 2013

Týden 13. (úterý 9.4.)

V tomto týdnu jsme se přehoupli přes polovinu naší plánované výpravy. Nějak mi to uteklo. 
V práci se začínám pomalu rozkoukávat. Štamgasti už mě začínají zkoušet ze znalosti svých jmen. Pociťuju, že už jsem se tři roky nic nebiflovala, protože si zatím pamatuju jen ty protivné a ty co mi jim manažerka směny zakázala dál nalívat, protože jsou k.o. Vždycky mě zajímalo, jaký fígl mají průvodčí ve vlaku na pamatování obličejů a destinací. Snad nikdy se mi nestalo, že by mě zkontrolovali dvakrát. Obdobně pozoruju u kolegyň ze Speakers Corneru, že dokážou k obličeji přiřadit značku piva, oblíbený drink a rodinný stav. Někdy odhadnou i prognózu stavu, v jakém budou odcházet.
Narozdíl od Zet je mi můj výdělek připisován na účet týdně, takže jsme se dostali do zajímavé situace, kdy Zet sice pracuje o dva týdny déle, ale výplata mu ještě nepřišla ani jednou, kdežto mě už dvakrát. A tak nyní živím naši domácnost sama a Zdenál je děvečkou pro všechno. Dneska třeba dostane kapesné, aby mohl s kolegy na motokáry:). Život je zkrátka nevypočitatelný jako partie monopolů.

Auckland International Cultural Festival
od wiener schnitzelu po maďarský guláš
španělská paella a eritrejská placka 

Od včerejška máme nového spolubydlícího. Jmenuje se David, je to Novozélanďan, a zprvu se mi vůbec nelíbil, protože se na první pohled zdá, že má nějaký seriózní problém s komunikací s dívkami. Že je studentem nedaleké Massey University, oboru Communication, to už je prostě život. To bych nevymyslela. Prvně přišel s domácím na prohlídku minulý týden, když jsem byla doma sama. Nepozdravil mě. Vůbec se zdálo, že vnímá moji přítomnost jako přítomnost někoho, kdo dokončí elektroinstalaci a odejde. V neděli přišel Trent/domácí s tím, že se nastěhuje kluk z minulého týdne, kterého jsme prý ale ani jeden neviděl. No já Vás viděla oba hoši. A Tys mě Trente dokonce pozdravil. 
Takže se nám David včera nastěhoval a protože jsem se nedala, tak mi dokonce podal ruku a řekl své jméno. Většinu času, zdá se, bude trávit "self-contained" ve svém pokoji.Bude to asi ten typ spolubydlení, o kterém raději udělám záznam do deníku, abychom za pár let měli důkazní materiál, že nějaký David skutečně existoval, že měl pokoj vedle nás, a že se nám to jenom nezdálo, stejně tak jako jsme se my jen nezdáli jemu.

Výhled z Mt.Victoria ( Devonport, Auckland )



historická pevnost na North Headu (pevnost zapuštěná do země???) 
tunel vykopaný v zemi pod dělem na North Headu

Žádné komentáře:

Okomentovat