pátek 1. března 2013

Den 51.-52.(čtvrtek-pátek, 28.2. - 1.3.)

Dnes jsme měli úspěšný den. Já jsem dostala novou nabíječku na telefon a vlastní NZ telefonní číslo. A v knihovničce v Holiday Parku, do kterého jsme se dnes rozhodli vložit svá aktiva, Zdenál našel český(!) překlad "Hry o trůny".   Tak jsme si řekli, že jde asi o knihovnu putovní. Knížku jsem si tedy "vypůjčila" výměnou za německý překlad knihy "Whalerider" od Witi Ihimaery, kterou jsem zase našla v Laundromatu v Te Anau. Jde o směnu "kus za kus", takže energie budiž zachována, vesmír se dál nerušeně rozpíná a láskyplné přátelství galaktické konfederace planet s pozemšťany může nerušeně rozkvétat. (zdroj: vesmirni-lide.cz). 
Ale abych nezapomněla. Zdenálek dnes získal práci:), kluk šikovná, .NETorská "SíŠárpová". Dnes byl na finálním třetím pohovoru a do čtrnácti dnů už z něj bude pracující protinožec. Hráli prý během dnešního pohovoru se Supporťačkou fotbálek protí CEOovi a Dev Managerovi. Tak doufám, že až se budu snažit o práci ve Starbucks nebo u KFC, tak se nebude pohovor skládat z jezení Filet-O-fish burgerů na čas a exování Chai Latte. I když možná…
Čekají nás teď zase nové úkoly. Začínáme hledat podnájem, budeme muset vyměnit van za něco méně obyvatelného, za to vhodnějšího do města.
Na jedno ale asi nezapomenu. Když jsme včera večer opět načernotu zalehali ve vanu na zastrčené štěrkovce a spánkový deficit už nám trochu začínal hnětat nervy ( to proto, že při spaní načerno se slabší povaha často budí a vstává před svítáním), stalo se něco zajímavého. Byl chvíli klid a potom jsme se začali bavit nad čím přemýšlíme a oba nás napadlo, jak hrozné to muselo být za války. Být partyzán, žid nebo kdokoliv nepřizpůsobivý. Nám šlo celou dobu jen o 200 dolarů...

1 komentář:

  1. Gratuluju Zdeněčkovi k získání pracovní pozice: "Sejci jsi dobrej!" A přeju hodně štěstí při shánění podnájmu a vozidla a Eviččina jobu! :) P.S.: Radši se nerozdělujte, kulišáci, ve dvou se to přece jen líp táhne! :)

    OdpovědětVymazat